Peynirler

Shop Banner

Ürün Filtreleri

View :
  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Kars Kaşarı (Koyun Sütlü)

    Kars kaşarı Anadolu’da üretilen, inek ve koyun sütünden yapılan kaşar çeşididir. Kars kaşarı dünyada yapılan, yarı sert kabuklu peynirler içerisinde en lezzetlisidir.

  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Kars Kaşarı

    Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.

Web sitemizdeki deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu web sitesine göz atarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Ürün eklendi!
Ürün zaten Sepette !

Alışveriş Sepeti

close