Peynirler

Shop Banner

Ürün Filtreleri

18 sonuçtan 13-18 arası gösteriliyor

View :
  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Erzincan Tulum Peyniri

    Tulum peyniri olarak tüketime sunulan peynir çeşitleri arasında Erzincan tulum peyniri çok daha sık şekilde tüketilmektedir ve insanlar Erzincan tulum peynirinin lezzetini daha çok sevmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri olarak Erzincan tulum peynirinin tadı gösterilmektedir. Tamamen damak tadına uygun bir lezzet içerisinde bulunması ve ağız içerisinde dağılarak kendisini doğallığı ile yeme zevkini insanlara sunmasından dolayı Erzincan tulum peynirinin tadı diğer tulum peynirlerinin tadına göre çok daha lezzetlidir.

    Geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan Erzincan tulum peynirinin içerisinde kullanılan süt ürünün de farklı olması ve doğal bir şekilde beslenen hayvanlardan alınan sütün kullanılıyor olması daha iyi bir lezzete sahip olmasına imkan vermektedir. Bunun yanında Erzincan tulum peynirinin tadı dışında diğer tulum peynirlerine göre en farklı bulunan yönü ise içerisinde bulundurduğu sağlıklı besinlerdir. Erzincan tulum peyniri insan sağlığı açısından bakıldığında birçok farklı şekilde hizmet sunmaktadır.

  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Kaşar Loru (Böreklik)

    Kaşar Lor Peyniri veya tatlı lor olarak da bilinir. Tuz oranı %0’dır ve yağlıdır. Tuzsuz olmasından dolayı hamur işi ürünler ile beraber hoş bir uyum sağlar. Taze olduğu için çabuk bozulabilen bir peynir türüdür.

  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Mihaliç Loru (Kahvaltılık)

    Mihaliç (Kelle) peynirinin peynir altı suyunun ısıtılmasıyla elde edilir. Protein ve kalsiyum değeri diğer süt ürünleri çeşitleri arasında en yüksek olan ürünlerdendir. Halk arasında KAYMAK LORU olarak da bilinir. Lezzet ve kıvam bakımından kaymakla ayırt etmek neredeyse imkansızdır. Taze ve tuzsuz olarak kahvaltılarınızda tüketebilir, böreklerde kullanabilirsiniz. Hiçbir tuz, katkı maddesi ve koruyucu bulunmadığı için dolap ömrü çok kısadır.

  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Keçi Peyniri %100 Doğal

    Halk arasında anne sütüne en takın süt çeşidi olarak bilinir. %100 keçi sütünden yapılan keçi kelle peyniri, inek sütü peynirlerine göre daha az kalorilidir. Tuz oranı düşük, sert kıvamı ve eskitilmiş bu peynir, laktoz intolerans sorunu olan kişiler için de uygundur.

    Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bilinir 100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır.

  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Kars Kaşarı (Koyun Sütlü)

    Kars kaşarı Anadolu’da üretilen, inek ve koyun sütünden yapılan kaşar çeşididir. Kars kaşarı dünyada yapılan, yarı sert kabuklu peynirler içerisinde en lezzetlisidir.

  • Peynirler

    Mehmet KOÇ Kars Kaşarı

    Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.

Web sitemizdeki deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu web sitesine göz atarak, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Ürün eklendi!
Ürün zaten Sepette !

Alışveriş Sepeti

close