Mehmet KOÇ Ezine Peyniri
Mehmet KOÇ Ezine Peynir orta tuzlu, sert kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek,Koyun,Keçi sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Ezine Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
İlgili ürünler
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Klasik İnek Peyniri Orta Sert (Lokum Kıvamında)
Mehmet KOÇ Lokum Kıvamında Klasik Beyaz Peynir orta tuzlu, orta yumuşak kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Lokum Kıvamında Klasik Beyaz Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Çeçil Peyniri
Mehmet KOÇ Çeçil Peyniri, inek sütünden elde edilen az tuzlu, kaşar tipli bir peynirdir. Kolaylıkla liflere ayrılabilir. Çeçil Peyniri, iştah açıcı aperatiflerde, unlu mamüller yapımında, ana yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda birçok şekilde kullanılır. Diğer peynirlere oranla sodyum bakımından daha zengin olan Çeçil peyniri, kemik erimesini önler. kendine has az tuzlu aroması ve yumuşak kıvamı ile ailece tüketilebilecek çocukların çok sevdiği kokusuz bir peynirdir.Mehmet KOÇ Süt tam yağlı olarak çeçil peyniri üreten nadir firmalardandır
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı
Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Tereyağ
Yemeklerinize mis gibi tereyağı kokusu ve lezzet katacak. Zenginlik ve saflığın sembolü olarak görülen tereyağı eski çağlardan beri mutfakların baş tacı olmuştur. Mehmet KOÇ Süt kalite ve güvencesi ile üretilen tereyağı ise bu geleneği devam ettiriyor. Yemeklerinizde ve kahvaltılarınızda rahatlıkla tercih edebileceğiniz Mehmet KOÇ Süt Geleneksel Tereyağı’nın lezzetine karşı koyamayacaksınız.
Tereyağı eski zamanlardan beri mutfaklarımızdan çıkmayan bir gıda olarak bilinmekte
ve et kızartmalarından özel soslara kadar her tür yemeğe katılarak yemeklere ayrı bir lezzet
vermektedir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürdüğümüz, kurabiyelere ve keklere
kattığımız, yemeklerimize ayrı bir tat ve koku veren tereyağı vazgeçemediğimiz gıdalar
arasındadır.
Süt yağının daha dayanıklı bir ürüne dönüştürülerek tüketime sunulması çabalarının
tarihi oldukça eskidir. Tereyağına ilişkin Batılı kaynaklarda M.Ö. 3000 olarak belirtilen ilk
bilgilere, M.Ö. 8000’de Doğu Anadolu’da yaşamış Urartu kayıtlarında da rastlanmıştır. 19
yy.’ın ortalarına doğru ise süte derin kaplarda kaymak bağlatma usulünün uygulanmaya
başlanmasıyla tereyağı işletmeleri kurulmaya başlanmıştır. İlk orijinal yayıklar tahta
malzemeden yapılmıştır. Ancak günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı ilerlemelerin bir
sonucu olarak bu ürünün üretiminde yeni teknolojiler kullanılmaya başlanmıştır. Böylece
geleneksel kalıpların dışına çıkılmış, daha hızlı ve standart üretim aşamasına gelinmiştir. Süt
ve süt ürünlerini üreten işletmelerde kaliteli ve standart tereyağı üretimi yapabilmek, gerek
tüketici sağlığını korumak gerekse tüzük ve standartlara uygunluğu sağlamak açısından
önemlidir. Üretim bu alanda yetişmiş elemanlar tarafından yapılmaktadır. -
Peynirler
Mehmet KOÇ Keçi Peyniri %100 Doğal
Halk arasında anne sütüne en takın süt çeşidi olarak bilinir. %100 keçi sütünden yapılan keçi kelle peyniri, inek sütü peynirlerine göre daha az kalorilidir. Tuz oranı düşük, sert kıvamı ve eskitilmiş bu peynir, laktoz intolerans sorunu olan kişiler için de uygundur.
Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bilinir 100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Klasik İnek Peyniri (Sert)
Mehmet KOÇ Klasik Sert Beyaz Peynir orta tuzlu, sert kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Klasik Sert Beyaz Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
Reviews
There are no reviews yet.