Mehmet KOÇ Klasik İnek Peyniri (Sert)
Mehmet KOÇ Klasik Sert Beyaz Peynir orta tuzlu, sert kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Klasik Sert Beyaz Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
İlgili ürünler
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı
Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı (Koyun Sütlü)
Kars kaşarı Anadolu’da üretilen, inek ve koyun sütünden yapılan kaşar çeşididir. Kars kaşarı dünyada yapılan, yarı sert kabuklu peynirler içerisinde en lezzetlisidir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Klasik İnek Peyniri (Yumuşak)
Mehmet KOÇ Klasik Yumuşak Beyaz Peynir orta tuzlu, yumuşak kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek sütü kullanılmıştır. Mehmet KOÇ Klasik Yumuşak Beyaz Peynir damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Erzincan Tulum Peyniri
Tulum peyniri olarak tüketime sunulan peynir çeşitleri arasında Erzincan tulum peyniri çok daha sık şekilde tüketilmektedir ve insanlar Erzincan tulum peynirinin lezzetini daha çok sevmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri olarak Erzincan tulum peynirinin tadı gösterilmektedir. Tamamen damak tadına uygun bir lezzet içerisinde bulunması ve ağız içerisinde dağılarak kendisini doğallığı ile yeme zevkini insanlara sunmasından dolayı Erzincan tulum peynirinin tadı diğer tulum peynirlerinin tadına göre çok daha lezzetlidir.
Geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan Erzincan tulum peynirinin içerisinde kullanılan süt ürünün de farklı olması ve doğal bir şekilde beslenen hayvanlardan alınan sütün kullanılıyor olması daha iyi bir lezzete sahip olmasına imkan vermektedir. Bunun yanında Erzincan tulum peynirinin tadı dışında diğer tulum peynirlerine göre en farklı bulunan yönü ise içerisinde bulundurduğu sağlıklı besinlerdir. Erzincan tulum peyniri insan sağlığı açısından bakıldığında birçok farklı şekilde hizmet sunmaktadır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Köy Peyniri
Mehmet KOÇ TAM YAĞLI KÖY PEYNİRİ Kendine has lezzetlerini saymakla bitiremediğimiz Mehmet KOÇ Süt Ürünleri içerisinde hem kullanım alanı genişliği hem ideal tadı ve kıvamıyla en çok beğenilen ürünlerimizden biridir. Mehmet KOÇ Süt Ürünleri’nin geleneksel yöntemlerden yararlanırken hazırlanan Mehmet KOÇ TAM YAĞLI KÖY PEYNİRİ lezzetini mutlaka tadmanızı öneriyoruz.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Tereyağ
Yemeklerinize mis gibi tereyağı kokusu ve lezzet katacak. Zenginlik ve saflığın sembolü olarak görülen tereyağı eski çağlardan beri mutfakların baş tacı olmuştur. Mehmet KOÇ Süt kalite ve güvencesi ile üretilen tereyağı ise bu geleneği devam ettiriyor. Yemeklerinizde ve kahvaltılarınızda rahatlıkla tercih edebileceğiniz Mehmet KOÇ Süt Geleneksel Tereyağı’nın lezzetine karşı koyamayacaksınız.
Tereyağı eski zamanlardan beri mutfaklarımızdan çıkmayan bir gıda olarak bilinmekte
ve et kızartmalarından özel soslara kadar her tür yemeğe katılarak yemeklere ayrı bir lezzet
vermektedir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürdüğümüz, kurabiyelere ve keklere
kattığımız, yemeklerimize ayrı bir tat ve koku veren tereyağı vazgeçemediğimiz gıdalar
arasındadır.
Süt yağının daha dayanıklı bir ürüne dönüştürülerek tüketime sunulması çabalarının
tarihi oldukça eskidir. Tereyağına ilişkin Batılı kaynaklarda M.Ö. 3000 olarak belirtilen ilk
bilgilere, M.Ö. 8000’de Doğu Anadolu’da yaşamış Urartu kayıtlarında da rastlanmıştır. 19
yy.’ın ortalarına doğru ise süte derin kaplarda kaymak bağlatma usulünün uygulanmaya
başlanmasıyla tereyağı işletmeleri kurulmaya başlanmıştır. İlk orijinal yayıklar tahta
malzemeden yapılmıştır. Ancak günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı ilerlemelerin bir
sonucu olarak bu ürünün üretiminde yeni teknolojiler kullanılmaya başlanmıştır. Böylece
geleneksel kalıpların dışına çıkılmış, daha hızlı ve standart üretim aşamasına gelinmiştir. Süt
ve süt ürünlerini üreten işletmelerde kaliteli ve standart tereyağı üretimi yapabilmek, gerek
tüketici sağlığını korumak gerekse tüzük ve standartlara uygunluğu sağlamak açısından
önemlidir. Üretim bu alanda yetişmiş elemanlar tarafından yapılmaktadır.
Reviews
There are no reviews yet.