Mehmet KOÇ Taze Kaşar
Dilimlenebilir yarı sert peynirler grubundan olan kaşar peyniri ülkemizde beyaz peynirden sonra en fazla üretilen ve sevilerek tüketilen bir süt ürünüdür. Telemenin belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak suda haşlanıp yoğrulması esasıyla elde edilen deliksiz ve bakteriler ile olgunlaştırılan bir peynir çeşididir.
İlgili ürünler
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Mihaliç Peyniri
Mehmet KOÇ Mihaliç Peyniri Karacabey’de yapıldığından bu ilçenin eski adı olan Mihaliç adı ile anılan bir peynir çeşididir. Türk Kahvaltısı denince sofrada bulunması gereken bir peynirdir.Yöresel Türk peyniri çeşitlerinden olan Mihaliç Peyniri özgün lezzeti, sert ve gözenekli yapısı ile birçok farklı şekilde tüketilebilir. Kahvaltılarda ve diğer ana ve ara öğünlerde rahatlıkla tercih edilebilen mihaliç peyniri; tostlardan makarnalara, salatalardan hamur işlerine kadar farklı tüketim şekilleri ile öne çıkıyor.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Mihaliç Loru (Kahvaltılık)
Mihaliç (Kelle) peynirinin peynir altı suyunun ısıtılmasıyla elde edilir. Protein ve kalsiyum değeri diğer süt ürünleri çeşitleri arasında en yüksek olan ürünlerdendir. Halk arasında KAYMAK LORU olarak da bilinir. Lezzet ve kıvam bakımından kaymakla ayırt etmek neredeyse imkansızdır. Taze ve tuzsuz olarak kahvaltılarınızda tüketebilir, böreklerde kullanabilirsiniz. Hiçbir tuz, katkı maddesi ve koruyucu bulunmadığı için dolap ömrü çok kısadır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Keçi Peyniri %100 Doğal
Halk arasında anne sütüne en takın süt çeşidi olarak bilinir. %100 keçi sütünden yapılan keçi kelle peyniri, inek sütü peynirlerine göre daha az kalorilidir. Tuz oranı düşük, sert kıvamı ve eskitilmiş bu peynir, laktoz intolerans sorunu olan kişiler için de uygundur.
Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bilinir 100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Ezine Peyniri
Mehmet KOÇ Ezine Peynir orta tuzlu, sert kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek,Koyun,Keçi sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Ezine Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Erzincan Tulum Peyniri
Tulum peyniri olarak tüketime sunulan peynir çeşitleri arasında Erzincan tulum peyniri çok daha sık şekilde tüketilmektedir ve insanlar Erzincan tulum peynirinin lezzetini daha çok sevmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden biri olarak Erzincan tulum peynirinin tadı gösterilmektedir. Tamamen damak tadına uygun bir lezzet içerisinde bulunması ve ağız içerisinde dağılarak kendisini doğallığı ile yeme zevkini insanlara sunmasından dolayı Erzincan tulum peynirinin tadı diğer tulum peynirlerinin tadına göre çok daha lezzetlidir.
Geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan Erzincan tulum peynirinin içerisinde kullanılan süt ürünün de farklı olması ve doğal bir şekilde beslenen hayvanlardan alınan sütün kullanılıyor olması daha iyi bir lezzete sahip olmasına imkan vermektedir. Bunun yanında Erzincan tulum peynirinin tadı dışında diğer tulum peynirlerine göre en farklı bulunan yönü ise içerisinde bulundurduğu sağlıklı besinlerdir. Erzincan tulum peyniri insan sağlığı açısından bakıldığında birçok farklı şekilde hizmet sunmaktadır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Tereyağ
Yemeklerinize mis gibi tereyağı kokusu ve lezzet katacak. Zenginlik ve saflığın sembolü olarak görülen tereyağı eski çağlardan beri mutfakların baş tacı olmuştur. Mehmet KOÇ Süt kalite ve güvencesi ile üretilen tereyağı ise bu geleneği devam ettiriyor. Yemeklerinizde ve kahvaltılarınızda rahatlıkla tercih edebileceğiniz Mehmet KOÇ Süt Geleneksel Tereyağı’nın lezzetine karşı koyamayacaksınız.
Tereyağı eski zamanlardan beri mutfaklarımızdan çıkmayan bir gıda olarak bilinmekte
ve et kızartmalarından özel soslara kadar her tür yemeğe katılarak yemeklere ayrı bir lezzet
vermektedir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürdüğümüz, kurabiyelere ve keklere
kattığımız, yemeklerimize ayrı bir tat ve koku veren tereyağı vazgeçemediğimiz gıdalar
arasındadır.
Süt yağının daha dayanıklı bir ürüne dönüştürülerek tüketime sunulması çabalarının
tarihi oldukça eskidir. Tereyağına ilişkin Batılı kaynaklarda M.Ö. 3000 olarak belirtilen ilk
bilgilere, M.Ö. 8000’de Doğu Anadolu’da yaşamış Urartu kayıtlarında da rastlanmıştır. 19
yy.’ın ortalarına doğru ise süte derin kaplarda kaymak bağlatma usulünün uygulanmaya
başlanmasıyla tereyağı işletmeleri kurulmaya başlanmıştır. İlk orijinal yayıklar tahta
malzemeden yapılmıştır. Ancak günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı ilerlemelerin bir
sonucu olarak bu ürünün üretiminde yeni teknolojiler kullanılmaya başlanmıştır. Böylece
geleneksel kalıpların dışına çıkılmış, daha hızlı ve standart üretim aşamasına gelinmiştir. Süt
ve süt ürünlerini üreten işletmelerde kaliteli ve standart tereyağı üretimi yapabilmek, gerek
tüketici sağlığını korumak gerekse tüzük ve standartlara uygunluğu sağlamak açısından
önemlidir. Üretim bu alanda yetişmiş elemanlar tarafından yapılmaktadır.
Reviews
There are no reviews yet.