Mehmet KOÇ Tereyağ
Yemeklerinize mis gibi tereyağı kokusu ve lezzet katacak. Zenginlik ve saflığın sembolü olarak görülen tereyağı eski çağlardan beri mutfakların baş tacı olmuştur. Mehmet KOÇ Süt kalite ve güvencesi ile üretilen tereyağı ise bu geleneği devam ettiriyor. Yemeklerinizde ve kahvaltılarınızda rahatlıkla tercih edebileceğiniz Mehmet KOÇ Süt Geleneksel Tereyağı’nın lezzetine karşı koyamayacaksınız.
Tereyağı eski zamanlardan beri mutfaklarımızdan çıkmayan bir gıda olarak bilinmekte
ve et kızartmalarından özel soslara kadar her tür yemeğe katılarak yemeklere ayrı bir lezzet
vermektedir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürdüğümüz, kurabiyelere ve keklere
kattığımız, yemeklerimize ayrı bir tat ve koku veren tereyağı vazgeçemediğimiz gıdalar
arasındadır.
Süt yağının daha dayanıklı bir ürüne dönüştürülerek tüketime sunulması çabalarının
tarihi oldukça eskidir. Tereyağına ilişkin Batılı kaynaklarda M.Ö. 3000 olarak belirtilen ilk
bilgilere, M.Ö. 8000’de Doğu Anadolu’da yaşamış Urartu kayıtlarında da rastlanmıştır. 19
yy.’ın ortalarına doğru ise süte derin kaplarda kaymak bağlatma usulünün uygulanmaya
başlanmasıyla tereyağı işletmeleri kurulmaya başlanmıştır. İlk orijinal yayıklar tahta
malzemeden yapılmıştır. Ancak günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı ilerlemelerin bir
sonucu olarak bu ürünün üretiminde yeni teknolojiler kullanılmaya başlanmıştır. Böylece
geleneksel kalıpların dışına çıkılmış, daha hızlı ve standart üretim aşamasına gelinmiştir. Süt
ve süt ürünlerini üreten işletmelerde kaliteli ve standart tereyağı üretimi yapabilmek, gerek
tüketici sağlığını korumak gerekse tüzük ve standartlara uygunluğu sağlamak açısından
önemlidir. Üretim bu alanda yetişmiş elemanlar tarafından yapılmaktadır.
Ağırlık | 1 kg |
---|
Reviews
There are no reviews yet.