Mağaza
- Anasayfa
- Mağaza

-
-
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Keçi Peyniri %100 Doğal
Halk arasında anne sütüne en takın süt çeşidi olarak bilinir. %100 keçi sütünden yapılan keçi kelle peyniri, inek sütü peynirlerine göre daha az kalorilidir. Tuz oranı düşük, sert kıvamı ve eskitilmiş bu peynir, laktoz intolerans sorunu olan kişiler için de uygundur.
Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bilinir 100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı (Koyun Sütlü)
Kars kaşarı Anadolu’da üretilen, inek ve koyun sütünden yapılan kaşar çeşididir. Kars kaşarı dünyada yapılan, yarı sert kabuklu peynirler içerisinde en lezzetlisidir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı
Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.