Mehmet KOÇ Kaşar Loru (Böreklik)
Kaşar Lor Peyniri veya tatlı lor olarak da bilinir. Tuz oranı %0’dır ve yağlıdır. Tuzsuz olmasından dolayı hamur işi ürünler ile beraber hoş bir uyum sağlar. Taze olduğu için çabuk bozulabilen bir peynir türüdür.
İlgili ürünler
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Keçi Peyniri %100 Doğal
Halk arasında anne sütüne en takın süt çeşidi olarak bilinir. %100 keçi sütünden yapılan keçi kelle peyniri, inek sütü peynirlerine göre daha az kalorilidir. Tuz oranı düşük, sert kıvamı ve eskitilmiş bu peynir, laktoz intolerans sorunu olan kişiler için de uygundur.
Doğal homojenize olan sütün, vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süt olduğunu bilinir 100 gram anne sütünde kalsiyum oranı 32, inek sütünde 119, keçi sütünde 134 miligramdır. Keçi sütündeki bakteri miktarı ve yağ oranı diğer hayvanlardan daha azdır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Klasik İnek Peyniri Orta Sert (Lokum Kıvamında)
Mehmet KOÇ Lokum Kıvamında Klasik Beyaz Peynir orta tuzlu, orta yumuşak kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Lokum Kıvamında Klasik Beyaz Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı
Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Çeçil Peyniri
Mehmet KOÇ Çeçil Peyniri, inek sütünden elde edilen az tuzlu, kaşar tipli bir peynirdir. Kolaylıkla liflere ayrılabilir. Çeçil Peyniri, iştah açıcı aperatiflerde, unlu mamüller yapımında, ana yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda birçok şekilde kullanılır. Diğer peynirlere oranla sodyum bakımından daha zengin olan Çeçil peyniri, kemik erimesini önler. kendine has az tuzlu aroması ve yumuşak kıvamı ile ailece tüketilebilecek çocukların çok sevdiği kokusuz bir peynirdir.Mehmet KOÇ Süt tam yağlı olarak çeçil peyniri üreten nadir firmalardandır
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Örgü Peyniri
Mehmet KOÇ örgü peyniri ile sofralarınıza lezzet katın Mehmet KOÇ Örgü Peyniri tellenen, orta tuzlu yapısıyla ailece severek tüketilir. Kahvaltılarınızdan, peynir tabaklarınıza, sofralarınıza lezzet katar.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ İzmir Tulum Peyniri
İzmir Tulum Peyniri, kendine has nefis tat ve aromasını minimum 4 ay olgunlaştırılmasıyla kazanır. Kahvaltı sofralarını, peynir tabaklarını zenginleştiren, sandviçlere lezzet katan, peynir severlerin vazgeçemediği bir peynirdir.
Reviews
There are no reviews yet.