Mehmet KOÇ Kaşar Loru (Böreklik)
Kaşar Lor Peyniri veya tatlı lor olarak da bilinir. Tuz oranı %0’dır ve yağlıdır. Tuzsuz olmasından dolayı hamur işi ürünler ile beraber hoş bir uyum sağlar. Taze olduğu için çabuk bozulabilen bir peynir türüdür.
İlgili ürünler
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı (Koyun Sütlü)
Kars kaşarı Anadolu’da üretilen, inek ve koyun sütünden yapılan kaşar çeşididir. Kars kaşarı dünyada yapılan, yarı sert kabuklu peynirler içerisinde en lezzetlisidir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Taze Kaşar
Dilimlenebilir yarı sert peynirler grubundan olan kaşar peyniri ülkemizde beyaz peynirden sonra en fazla üretilen ve sevilerek tüketilen bir süt ürünüdür. Telemenin belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak suda haşlanıp yoğrulması esasıyla elde edilen deliksiz ve bakteriler ile olgunlaştırılan bir peynir çeşididir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Kars Kaşarı
Kars eski kaşarı, Kars ilinin dağlarında beslenen ineklerin sütünün doğal mandıra yöntemleri ile şirdan mayası kullanılarak, en az 6 ay soğuk hava mahsenlerinde bekletilerek kendine has aromasını oluşturmaktadır. Doğallığı lezzetine yansımış olan bu peynire farkını veren de Kars ilinin yüksek rakıma sahip yaylalarıdır. 1 kg eski kaşar elde edebilmek için sütün yağ oranına göre 10-12 kg süt işlenmelidir. Eski kaşarın bir tekerleği ilk kalıba koyulduğu taze anında 14 kg ve üzeri ağırlıktadır.En az 6 aylık olgunlaştırma sürecinden sonra bu miktar 13 kg a kadar düşmektedir. Bu olgunlaşma sürecinden sonra kaşar istenilen aroma ve kıvama ulaşmış olur.olgunlaştırma süreci talebe ve kaşarın durumuna göre 6 ile 24 ay arasında değişebilir.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Mihaliç Loru (Kahvaltılık)
Mihaliç (Kelle) peynirinin peynir altı suyunun ısıtılmasıyla elde edilir. Protein ve kalsiyum değeri diğer süt ürünleri çeşitleri arasında en yüksek olan ürünlerdendir. Halk arasında KAYMAK LORU olarak da bilinir. Lezzet ve kıvam bakımından kaymakla ayırt etmek neredeyse imkansızdır. Taze ve tuzsuz olarak kahvaltılarınızda tüketebilir, böreklerde kullanabilirsiniz. Hiçbir tuz, katkı maddesi ve koruyucu bulunmadığı için dolap ömrü çok kısadır.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Klasik İnek Peyniri Orta Sert (Lokum Kıvamında)
Mehmet KOÇ Lokum Kıvamında Klasik Beyaz Peynir orta tuzlu, orta yumuşak kıvamda, yağlı ve eski bir peynirdir. Yoğun lezzeti ile kahvaltıda tüketebileceğiniz bir üründür.İmal edilirken inek sütü kullanılmıştır.Dilim dilim kesimi ile delikli oluşu kahvaltıda hoş bir görüntü yaratacak ve lezzeti ile çerez gibi tüketeceğiniz bir ürün olacaktır. Metmet KOÇ Lokum Kıvamında Klasik Beyaz Peyniri damak zevkine ve kaliteye düşkün olanların vazgeçilmezlerindendir. Bu peyniri bir kez tattıysanız bir daha unutmanız mümkün değil.
-
Peynirler
Mehmet KOÇ Çeçil Peyniri
Mehmet KOÇ Çeçil Peyniri, inek sütünden elde edilen az tuzlu, kaşar tipli bir peynirdir. Kolaylıkla liflere ayrılabilir. Çeçil Peyniri, iştah açıcı aperatiflerde, unlu mamüller yapımında, ana yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda birçok şekilde kullanılır. Diğer peynirlere oranla sodyum bakımından daha zengin olan Çeçil peyniri, kemik erimesini önler. kendine has az tuzlu aroması ve yumuşak kıvamı ile ailece tüketilebilecek çocukların çok sevdiği kokusuz bir peynirdir.Mehmet KOÇ Süt tam yağlı olarak çeçil peyniri üreten nadir firmalardandır
Reviews
There are no reviews yet.